Illegale goudzoeker overlijdt bij schietincident te Brokopondo; schutter in verzekering gesteld

Bij een schietincident op dinsdag 14 november 2023 is de 23-jarige J.F. in de Royal Hill mijn, gelegen in het goud concessie gebied van Zijin Mining in het district Brokopondo ter plaatse komen te overlijden.


De politie van het bureau Bronsweg kreeg op die dag omstreeks 01.35 uur v.m. de melding dat er een schietincident met dodelijk afloop had plaatsgevonden op eerder aangegeven locatie. De verschillende eenheden die waren ingeschakeld deden het gebied aan voor onderzoek en troffen bij aankomst de drie illegale goudzoekers E.A, N.K. en C.F. aan. Op hun aanwijzing werd het slachtoffer J.F. die eveneens een illegale goudzoeker bleek te zijn en niet aanspreekbaar was met schotverwondingen op de grond aangetroffen. Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat het drietal en het slachtoffer bezig waren goud houdende ertsen te zoeken. Op een bepaald moment deed de verdachte A.M. de locatie aan en liep naar het latere slachtoffer J.F. toe, met wie hij een oude vete had . Bij die gelegenheid vroeg hij J.F. om rekenschap, waarbij er een woordenwisseling ontstond tussen de twee mannen. M. haalde daarbij een vuurwapen tevoorschijn, waarmee hij op J.F. schoot. Het slachtoffer zeeg op de grond neer en liet kort daarna ter plekke het leven. Een andere manspersoon die zich in de omgeving bevond, liep door de geloste schoten een schotverwonding op in zijn zitvlak. Deze gewonde, ene A. deed per eigen gelegenheid het dorp Nieuw Koffiekamp aan voor medische hulp. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer J.F. vast. Het ontzielde lichaam van J.F. werd naar het mortuarium van het academisch Ziekenhuis Paramaribo afgevoerd en is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen.


De verdachte A.M., zijnde de schutter meldde zich op vrijdag 17 november 2023, samen met zijn raadsman aan op de afdeling Kapitale Delicten alwaar hij direct werd aangehouden.


Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte A.M. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.