Illegale bromfietsracers blijken beneden de 16 te zijn

De gemeenschap van Lelydorp ondervindt elke vrijdag last van illegale bromfietsracers, waardoor de politie van Lelydorp meermalen moet uitrijden.
Na afstemming met de leiding van dit bureau is er een speciale team van de politie samengesteld die elke vrijdagavond tussen 23.00 uur en 03.00 uur in de ochtend, moet inspelen op deze meldingen.
Dit team kreeg op vrijdag 13 januari de melding van een illegale bromfiets race aan de Lelydorperweg en ging erop af. De politiemannen zagen bij aankomst ongeveer 200 bromfietsen met bestuurders. Bij het zien van de politie koos het overgrootste deel via verschillende wegen en percelen het hazenpad.
Vijf bromfietsen werden onbeheerd aangetroffen. Deze werden met assistentie van een sleepbedrijf vervoerd naar de berging. Het vermoeden bestaat dat de bromfietsen van misdrijf afkomstig zijn.
Na het optreden van dit speciaal team meldde enkele ouders zich aan op het politiebureau voor het doen van aangifte van bromfietsdiefstal. De wetsdienaren gaven hen te kennen de aangiften in het bijzijn van hun kinderen te doen. Bij terugkeer werd geconstateerd dat de in beslag genomen bromfietsen hun kroost toebehoren. De kinderen zitten allen in de leeftijdsklasse van 14 en 15 jaar. En zijn dus niet bevoegd een bromfiets te besturen.
Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie werden zowel de ouders als de kinderen ernstig aangesproken. Hierna zijn de bromfietsen afgestaan aan de eigenaars.
De politie doet hierbij een beroep op ouders ten allen tijde hun verantwoordelijkheid te kennen en hun kroost niet op de openbare weg te sturen zonder rijbevoegdheid of de vereiste leeftijd voor het besturen van voertuigen.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.