ILLEGAAL JACHTGEWEER GAAT AF; JEUGDIGE RAAKT GEWOND

De 58-jarige Jerrel, A. is op woensdag 30 januari door de politie van Santodorp aangehouden voor illegale vuurwapen bezit. De politie kreeg de melding van het command center dat  een geval zich heeft voorgedaan  te Leiding , waarbij een 13 jarig slachtoffer geraakt is geworden door een kogel uit een jachtgeweer. 

De politie van het ressort Santodorp koerste derwaarts naar de plaats van het gebeurde en trof daadwerkelijk het 13-jarige slachtoffer Awish, D. aan. Het slachtoffer voornoemd heeft een schotverwonding  aan zijn boven arm opgelopen. Er moest operatief bij hem  worden ingegrepen en hij is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis. 

Uit het politioneel onderzoek is komen vast te staan dat de verdachte op het punt stond om te gaan jagen waarbij het slachtoffer hem te hulp schoot om zijn boot in het Saramacca kanaal te duwen. Bij die gelegenheid lag het geladen jachtgeweer in de boot. De boot was op dat moment aangemeerd op een helling langs het kanaal.  Tijdens het  voort duwen van de boot vond er een verschuiving plaats van het jachtgeweer, dat vermoedelijk tegen de zijwand van de boot aan kwam, met het gevolg dat dit wapen af ging. 

Uit het politioneel onderzoek is gebleken, dat het wapen eigendom was van een broer van de verdachte Jerrel. Die broer is tien jaar geleden overleden waarna Jerrel het wapen illegaal onder zich gehouden heeft. Hij is namelijk niet in het bezit van een vergunning om een dergelijk vuurwapen onder zich te hebben.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie  is Jerrel door de politie in verzekering gesteld voor overtreding van de Vuurwapen Wet. Het jachtgeweer is hangende het onderzoek in beslag genomen.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.