Identiteit manspersoon dievenmelding bekend

De identiteit van de manspersoon die op maandag 13 juni door de politie van Saramacca in een voertuig levenloos is aangetroffen na een dievenmelding is bekend. Het gaat om de 17-jarige Braipakie Igor.

De politie van Jarikaba kreeg op maandag 13 juni via de Centrale Meldkamer de melding van diefstal middels geweldpleging aan de Wayamboweg in het district Saramacca.

Politie-eenheden speelden in op de algemene oproep. Tijdens het onderzoek is komen vast te staan dat de 27-jarige Lesley K. te samen met Jurgen A. (28), Carlos C. (18) en de 17-jarige Braipakie Igor op het punt stonden een inbraak te plegen.

Buren gingen af op het alarmsignaal van de woning. Volgens verklaring van een buurman zag hij op een bepaald een man met een jachtgeweer in de hand uit het erf van zijn buurman wegrennen en was het duidelijk voor hem dat het om dieven ging. Hij schoot met het jachtgeweer dat hij had meegenomen op de rechter voorband van het voertuig van de dieven om zodoende te voorkomen dat de inzittenden  konden wegrijden. Het is de mannen toch gelukt om op de platte band weg te rijden. Echter konden zij hun vlucht niet voortzetten en lieten het voertuig achter.

Een verdachte die uit het bos kwam ,werd door de politie Surveillance Wanica aangehouden. Twee anderen die te voet liepen richting Paramaribo werden door de politie van Jarikaba aangehouden. Zij gaven aan dat zij zomaar door burgers zijn beschoten en dat het voertuig waarin zij zaten daardoor een lekke band had en dat een vriend dodelijk is geraakt.

Het jachtgeweer welke door de buurman is gebruikt is gedekt. De politie heeft geen wapens aangetroffen op de criminelen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. De afdeling Kapitale Delicten onderzoek deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.