I-phone dief na melding via facebook aangehouden

Gaffier G. is op vrijdag 22 januari aangehouden door de recherche van Paramaribo voor verduistering en diefstal van een I-phone 6.

Een benadeelde deed op donderdag 21 januari aangifte bij de politie. Volgens zijn verklaring had een onbekend persoon op vrijdag 31 december van het afgelopen jaar zijn toestel weggenomen aan de Kleine Waterstraat.

Na de aangifte kreeg het slachtoffer op vrijdag 22 januari via facebook een melding van een dame dat zijn mobiel bij haar is. Hij mocht die ophalen op een adres in Noord tegen betaling van SRD 500.

Gaffier stelde de politie hiervan in kennis en ging samen met de politiemannen naar het adres. Ene Glenn W. werd aangetroffen met in zijn bezit de Iphone. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Glenn gaf bij zijn verhoor te kennen dat zijn vriend Gaffier hem het toestel had overhandigd met de mededeling dat een Hindoestaanse man het zou ophalen en moest hij SRD 500 daarvoor ontvangen.

Glenn werd na verhoor heengezonden en werd Gaffier opgespoord en aangehouden. Gaffier verklaarde het toestel op een stoep van een kledingzaak aan de Domineestraat te hebben gevonden. Hij hield het toestel voor zichzelf en bracht het om te ontlokken. Daarna maakte hij een fictieve facebook account en besloot het toestel tegen betaling weer af te staan aan de rechtmatige eigenaar.

Hangende het onderzoek is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie de I-phonedief ingesloten.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.