Huisgenoot en vier kompanen mishandelen 62-jarige man; huisgenoot aangehouden en kompanen voortvluchtig

De politie van het bureau Santodorp heeft op maandag 7 augustus 2023 de 38 -jarige D.M. op een adres in het ressort Goede Verwachting, aangehouden.

D.M. heeft samen met vier kompanen in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus 2023 zijn 62-jarige huisgenoot E.R. zwaar mishandeld. De wetsdienaren deden na de melding van een zware mishandeling in het ressort Goede Verwachting het woonadres aan. Bij aankomst troffen de wetsdienaren de zwaargewonde 62-jarige E.R. met kap verwondingen aan zijn hoofd aan. Het slachtoffer heeft ook zware letsels aan zijn lichaam opgelopen en brandwonden waaruit er bloed sijpelde. Naar zeggen van het slachtoffer lag hij te slapen toen hij plotseling werd overvallen door zijn huisgenoot D.M. en nog vier andere manspersonen, die na de daad de locatie hebben verlaten. Met de ambulance werd het slachtoffer voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medisch te zijn behandeld is E.R. heengezonden, maar van hem ontbreekt elk spoor en is telefonisch ook niet te bereiken.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat het 62-jarige slachtoffer een week terug aangifte tegen zijn huisgenoot tevens verdachte D.M. had gedaan, omdat hij drugs in zijn kamer had aangetroffen. Na de aangifte stelden de wetsdienaren een onderzoek in en in de woning van de aangever stuitten zij op een hoeveelheid drugs. De huisgenoot D.M. werd als verdachte aangemerkt en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Na zijn vrijlating drong hij erop aan dat E.R. de woning moest verlaten. De man gaf geen gehoor daar aan, waardoor D.M. samen met zijn kompanen ertoe overgingen tot het mishandelen van zijn huisgenoot. Het gelukte de politie de verdachte D.M. op 7 augustus 2023 in de boeien te slaan, waarna hij ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het O.M. is de verdachte D.M. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.