Huisbewoner houdt inbreker aan, kompaan voortvluchtig

Een eigenaar van een pand heeft in de vroege ochtend van donderdag 16 maart de 23-jarige Sjaak P. aangehouden.
Sjaak pleegde kort tevoren met een kompaan een inbraak in een woning op een adres in het ressort Latour. De man en de vrouw des huizes waren in diepe rust. Op een bepaald moment werden zij gewekt door gestommel in de slaapkamer.
De inbrekers kozen toen het hazenpad met medeneming van twee mobiele toestellen. De man des huizes zette de achtervolging in. Het gelukte hem Sjaak aan te houden, waarna hij de politie van Latour inschakelde. De andere verdachte zag kans weg te komen.
Toen de wetsdienaren op het adres arriveerden, is Sjaak aan hen overgedragen. Op hem is één van de buitgemaakte toestellen gevonden en in beslag genomen. Het ander toestel is nog niet achterhaald. Gebleken is dat de twee verdachten een raam aan de zijde van de slaapkamer hebben open geforceerd. Via de ontstane opening verschaften zij zich toegang tot het pand.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de inbreker ingesloten. Aan de opsporing van zijn kompaan wordt gewerkt.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.