Houden van kerkdiensten ook vergunning plichtig.

De politie van het ressort Latour kreeg op donderdag 26 juli, omstreeks kwart over zeven in de avond, een klacht binnen van buurtbewoners van de Nieuw –Weergevondenweg, dat zij last ondervonden van overluid muziek komende vanuit het gebouw van de Gemeente “Trompet of Revival and Prayer”.
De politie stelde een onderzoek ter plaatse in en constateerde dat de godsdienstige gemeente geen vergunning had om op de donderdag kerkdiensten te houden. Op last van de politie heeft de leiding van de gemeente de dienst stopgezet. De gemeente heeft al een vergunning ingediend bij de districtscommissaris om op de donderdag kerkdiensten te mogen houden maar die vergunning is nog niet verstrekt.
Algemene opmerking: De politie erkent het recht van vrijheid van godsdienst zoals verankert in onze Grondwet. Gevraagd wordt dat men wel rekening houdt met het recht van anderen als het gaat om bijvoorbeeld geluidsoverlast. Elke burger heeft de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat het levensgenot van de mede burger gewaarborgd blijft.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.