Hoofdbewoner houdt inbreker aan

Een hoofdbewoner heeft op maandag 2 juli de 47-jarige Ronald M. aangehouden.
Ronald pleegde een inbraak in een berghok en zette enkele goederen klaar om mee te nemen. Hij stuitte daarbij op een bromfiets die eveneens in het berghok was geplaatst. Voor zijn pech ging het alarm van het rijtuig af, waardoor de hoofdbewoner hierop reageerde en de inbreker op heterdaad betrapte en hem aanhield.
Voorts herkende de echtgenote van de hoofdbewoner de verdachte als te zijn de inbreker die op woensdag 2 mei in haar slaapkamer is geweest en een tas met inhoud heeft weg genomen. Van deze diefstal deed de benadeelde aangifte.
Ronald had op het erf reeds enkele sportschoenen klaar gezet om mee te nemen. Een deel had hij uit het berghok en een ander deel via de shutters van een schoenenrek uit de woning weggenomen.
De inbreker werd aan de ingeschakelde politie van ressort Centrum overgedragen en overgebracht naar het politiebureau. Bij de voorgeleiding ontkende Ronald de strafbare feiten te hebben gepleegd.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is deze inbreker in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.