Hoofd Gewestendienst bespreekt veiligheidsmaatregelen met ondernemers

gew

Het hoofd van de Gewestendienst, de commissaris van politie Hendrik Setrosentono, heeft donderdag j.l. op het hoofdbureau van politie een presentatie gehouden over de veiligheid van Moengo en Albina. Deze presentatie werd gehouden voor de ondernemers die dagelijks de genoemde gebieden aandoen met goederen en/of valuta. De nadruk werd hierbij gelegd op het gevaar die de ondernemers lopen.
Tijdens de discussie deelden de ondernemers hun ervaringen met elkaar. Zo gaf een ondernemer aan dat zijn bedrijf met een kluizensysteem werkt en dat zulks moeilijk toegankelijk is voor rovers en overvallers. Verder legde hij uit dat het goed is dat de medewerkers van het bedrijf op de hoogte zijn van de handelingen die gepleegd moeten worden bij een overval en/of beroving. Het opnemen van een signalement in een stresssituatie is ook een training op zich.
Een andere ondernemer gaf aan dat er binnen zijn bedrijf een begeleidingsteam is dat de bestuurders, belast met de distributie, begeleidt. Naar zijn zeggen is het belangrijk dat de chauffeurs in verbinding staan met het begeleidingsteam.
De politie en de ondernemers gingen na welke gezamenlijke acties ondernomen kunnen worden om de kans op beroving tot het minimum te beperken. Ook is afgesproken met een bankinstelling op Albina dat de leveranciers hun financiële zaken daar afhandelen met het doel zo weinig mogelijk met geld over de weg te gaan. De commissaris gaf de ondernemers ten slotte mee dat de surveillance op de weg opgevoerd en gecontinueerd zal worden en dat de chauffeurs de telefoonnummers van de politie binnen handbereik moeten hebben.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.