Hoofd Biker Paramaribo betrapt accudief op heterdaad

 

De Bikers unit Paramaribo heeft op maandag 30 januari de 34-jarige Mark H. aangehouden voor vernieling, en diefstal van een accu. Mark is door het hoofd van de Bikers in de buurt van een groene auto die geparkeerd stond aan de mr. Eduard Brumastraat gesignaleerd.  

De wetsdienaar  merkte op dat de hoed van het voertuig openstond en dat Mark kort te voren iets wegstopte in een paarse tas. Het hoofd van de Bikers hield de man staande. Na een onderzoek te hebben ingesteld, viel het hem op dat de accu uit de machinekamer van het  voertuig was verwijderd. Deze bevond zich in de tas van Mark.

De politieambtenaar vroeg om assistentie en toen de verdachte dit doorhad, maakte hij zich uit de voeten. Door de bikers die assistentie verleenden, werd een achtervolging ingezet. De man sprong over enkele  stenen schuttingen en vluchtte. Het gebied werd afgezet door de bikers en Mark werd gesignaleerd op een leegstaand perceel aan de Mr. Eduard Brumastraat, voorheen Weidestraat.

De verdachte zette het weer op een lopen. Hij negeerde de bevelen van de politie om te stoppen en zich over te geven. Mark hield zich schuil in een bosschage.  Na een poosje werd hij gevonden, aangehouden  en overgebracht naar het bureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Mark voor de zoveelste keer ingesloten.

Hij bekende de diefstal van de accu en de vernieling van de motorkap. Mark verklaarde verder niet lang terug in vrijheid te zijn gesteld. Bij hem zijn een mes, gereedschappen waarmee hij de accu heeft verwijderd, en een gasbus aangetroffen. De verdachte verklaarde dat hij de gasbus gebruikt om autoruiten stuk te slaan zonder dat deze lawaai maken.

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.