Honderd vier en zeventig (174) ongehoorzame “Lock downovertreders” opgebracht door stootgroep KPS

De stootgroep van het Korps Politie Suriname (KPS) bijgestaan door leden van het Nationaal Leger (NL) hebben in het weekend van vrijdag 25 juni tot en met de vroege ochtend van maandag 28 juni, in totaal honderd vier en zeventig (174) “Lock downovertreders” van wie zevenentwintig (27) vrouwen naar het Andre Kamperveen Stadion (AK-stadion) overgebracht. Daarbij werd aan elke overtreder een bestuurlijke boete uitgeschreven.
Er zijn in totaal achttien (18) voertuigen weggesleept van personen die zich op de openbare weg bevonden. Deze overtreders konden hun rijbewijs niet aan de politie tonen. Verder zijn er in totaal tweehonderd voertuigen (200) bij de verschillende bruggen gecontroleerd. Twee (2) bromfietsbestuurders konden hun bescheiden niet overleggen, waarna hun rijtuigen ook werden weggesleept.
In de werkressorten van de politie van bureau Nieuwe Haven, Latour en Munder zijn verschillende huisfeesten stopgezet. Daarnaast heeft het gemengd team ook moeten optreden bij twee Bars en eetcafés. Aan de verantwoordelijken is een bestuurlijke boete van SRD 5000 opgelegd. Een speaker box die in het politie ressort Latour onbeheerd op een voertuig werd aangetroffen, werd in beslag genomen en overgedragen aan de wetsdienaren van het bureau Latour.
Een vermoedelijke drugsverdachte werd eveneens overgedragen aan de politie van Latour. Deze verdachte werd voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie heengezonden. Een vrouwelijke overtreder die zich vreselijk misdroeg, werd overgebracht naar het vrouwen cellenhuis te Geyersvlijt en mocht de volgende dag naar huis.
Mensen laat het virus van “ongehoorzaamheid ” niet ervoor zorgen dat het covid-19 virus als “de engel des doods” steeds meer slachtoffers blijft maken binnen de Surinaamse gemeenschap.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.