Hogeschool docent Bertus “Bert” S. ingesloten voor verduistering

De politie van het bureau Munder heeft op woensdag 30 september de 73-jarige Bertus S. alias ‘Bert’ aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. De verdachte Bertus is docent geweest op zeker twee particuliere hogescholen in Suriname.
De leidinggevende van de eerste hogeschool deed aangifte tegen Bertus nadat zij erachter kwam dat hij handelingen pleegde die niet door de beugel konden. Nadat deze leidinggevende de samenwerking met Bertus opzegde begon hij haar via de sociale media te bekladden. Deze mevrouw deed vervolgens aangifte tegen Bertus van smaad en laster.
De leidinggevende van de tweede hogeschool deed ook aangifte tegen Bertus S. maar dan voor verduistering. Bertus moet onder andere studiegeld verduisterd hebben. Uit het voorlopige  politie onderzoek is gebleken dat Bertus studiegeld heeft laten storten op een andere bankrekening dan die van de hogeschool. Sommige studenten hebben betaald ter afronding van hun studie  of ter verkrijging van hun diploma. Omdat de verdachte Bertus bepaalde laakbare handelingen heeft gepleegd  kunnen de studenten hun  diploma’s niet  ontvangen.
Studenten of andere belanghebbenden die benadeeld zijn Bertus S. mogen contact maken met de politie van het bureau Munder op de telefoonnummers: 4444543/ 443777.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.