Hoge alcoholpromillage leidt tot invordering rijbewijs veroorzaker aanrijding

Een aanrijding die in de avond van maandag 29 april plaatsvond op de Magenta Kanaalweg, heeft de 40-jarige autobestuurder Soeniel, D. invordering van zijn rijbewijs gekost.
Gebleken is dat Soeniel over de Magentakanaalweg reed en links de Welgedacht A weg zou inslaan. De autobestuurster Monique die op datzelfde moment gesorteerd stond op de Welgedacht A weg werd op een gegeven moment door Soeniel aangereden. Dit vanwege het feit dat Soeniel een grote linkse bocht had beschreven en terecht kwam op de rijhelft van Monique. Beide voertuigen hebben lichte blikschade.
De politie van de verkeersunit Regio Midden werd in kennis gesteld van de aanrijding en begaf zich ter plaatse voor onderzoek. Tijdens het politioneel onderzoek constateerde de politie dat Soeniel onder invloed van alcohol verkeerde, waarna hij voor een blaastest werd overgebracht naar het politiebureau.
Soeniel blies ongeveer vijfmaal het toegestane alcoholpromillage per liter uitgeademde lucht. Het toegestane alcoholpromillage per liter uitgeademde alcohollucht is 220 microgram. Hij werd ter ontnuchtering opgehouden om daarna te worden voorgeleid.
Het rijbewijs van Soeniel is ingevorderd en is hij na verhoor heengezonden. Het dossier ter zake is voor verdere afdoening opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.