HIV-geïnfecteerde stiefvader misbruikt stiefdochters langer dan zes jaren

De politie van de afdeling Jeugdzaken is geconfronteerd geworden met een zeer triest geval van een stiefvader die al langer dan zes jaren zijn stiefdochters seksueel heeft misbruikt.

Het vermoeden bestaat dat de stiefvader de meisjes onder druk heeft gezet om zijn daden niet door te vertellen aan de moeder of een andere.

De man die een relatie heeft met de moeder van de kinderen is HIV besmet. De moeder heeft deze besmetting altijd geheim gehouden voor haar kinderen en familie.

Toen het misbruik van de kinderen aan het licht kwam, vertelde de moeder dat de man besmet is. Een medisch onderzoek bij de meisjes heeft uitgewezen dat zij allemaal HIV besmet zijn geraakt.

De stiefvader is aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Kindermisbruik is een zeer ernstige strafbaar feit alsook het opzettelijk besmetten van een ander.

Artikel 297 wetboek van Strafrecht:

Gemeenschap met Kinderen:

Degene die met iemand beneden de leeftijd van twaalf jaren handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren en geldboete van de vijfde categorie.

Artikel 294 wetboek van Strafrecht:

Opzettelijke gemeenschap door een Hiv-geïnfecteerde

Degene die wetende met het Human Immunodeficiency Virus( menselijk immuundificiëntievirus ) besmet te zijn, opzettelijk seksuele handelingen pleegt, waardoor een ander onbekend met deze omstandigheid met dat virus kan worden besmet, wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren en geldboete van de vijfde categorie.

De politie doet een beroep op ouders en verzorgers in het bijzonder moeders die de zorg hebben over hun kinderen om het kind ten allen tijde te observeren. Pakt u vreemde vertoning van het gedrag of gedragsverandering van uw kinderen heel serieus op en stel voor u zelf direct een onderzoek in.

Geeft u het kind de zekerheid dat er niets zal gebeuren met het kind of met u als moeder/ouder wanneer het kind vertelt wat er aan de hand is.

Laten wij met z’n allen onze kinderen die de toekomst van morgen zijn beschermen.

De politie begrijpt dat een ieder een goed leven wilt hebben, maar niet ten koste van alles. Vergooi of verpest u de jeugd van de kinderen waarvan u de zorg onder u heeft niet.

Veiligheid en Bescherming een zaak van u en de politie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.