Het Korps Politie Suriname denkt groen

DSC06982  DSC06981

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op maandag 5 oktober een verzamelbak voor gebruikte plastieken flessen en  aluminiumblikken van stichting Suresur  in gebruik genomen. Dit gebeurde voor het politiebureau Nieuwe Haven.

Het KPS heeft Suresur benaderd voor het plaatsen van zo’n verzamelbak. Suresur heeft bij haar zoektocht naar sponsoren, het  bedrijf Traverco bereid gevonden de kosten van aanschaf en vervoer van de bak naar het politiebureau en het afvoeren van het verzamelde materiaal op zich te nemen.

Het initiatief voor het plaatsen van een verzamelbak is gekomen van de hoofdinspecteur van politie G. Roosenhoff. Hij heeft daarbij als reden aangegeven dat het voor hem zeer belangrijk is dat de politie groen denkt en meehelpt om afval uit het milieu te houden. Hierdoor kunnen onregelmatigheden zoals verstopte rioleringen door o.a. plastieken flessen tot het verleden gaan behoren.

Vanwege de hoge concentratie van personen op het  politiebureau en de omliggende bedrijven en kantoren, is de bak een aanwinst voor de omgeving.

De politie roept een ieder, die zich in de omgeving bevindt en milieubewust is, op om alle plastieken flessen en aluminiumblikken in de bak te plaatsen die voor het bureau staat. Zo helpen wij met z’n allen aan het gezond maken van ons milieu.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.