Herrieschopper aangehouden

De politie van Bureau Nieuwe Haven heeft de herrieschopper Jonathan, M. (31) aangehouden aan de Verlengde Eduard Brumastraat.

Via de Centrale Meldkamer kreeg de politie de melding van nozems (herrieschoppers) op voormeld adres. Ter plaatse trof de politie voor een supermarkt  een groep jonge mannen aan in de leeftijdsklasse van 18 en 20 jaar.

De groep werd door de politie gevraagd de plaats te verlaten. Jonathan gooide daarbij een cup bier op een politieagente. Ook deed hij bedreigende en beledigende uitlatingen  aan het adres van de politie.

Toen de agenten wilden overgaan tot zijn aanhouding, verzette hij zich hevig. Hij greep de agente vast aan haar uniformhemd, waarbij 2 knopen losraakten. Terwijl de wetsdienaren bezig waren met Jonathan, werden er flessen op de steen kapot geslagen door de andere jonge mannen. Zij gingen vervolgens met de kapot geslagen scherven op de politie af.

De wetsdienaren vroegen terstond via de Centrale Meldkamer naar assistentie. Twee eenheden speelden hierop in. Bij aankomst van deze eenheden had de groep de plaats reeds verlaten. Jonathan, die reeds staande was gehouden, haalde een mes tevoorschijn. Het gelukte de politie om hem te overmeesteren.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij weigerde in eerste instantie zijn personalia door te geven, maar naderhand had hij geen ander keus. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.