Hardrijder reed met valse rijbewijs

De 32-jarige Diego D. is tijdens een verkeerscontrole door de afdeling Verkeer Handhaving Team (VHT) gesommeerd tot stoppen. Diego had de maximum snelheid ruim overschreden. Hangende het onderzoek werd het rijbewijs dat
hij aanbood ingevorderd. Op het rijbewijs zijn de categorieën A, B-E, en C afgestempeld hetgeen betekend dat hij alle categorieën heeft behaald.

De gegevens van Diego komen echter niet overeen met de informatie in het computersysteem van de afdeling Rijbewijzen. Volgens het systeem was hij in het bezit van de categorie B-E welke is vervallen in 2013.

Diego werd door de politie ontboden en verscheen op donderdag 28 januari op het politiebureau. Hij werd aan een verhoor onderworpen en verklaarde dat hij in het bezit van het valse rijbewijs is gekomen, door tussenkomst van een vriend Steven, meer bekend als “BOB”. Hij ontving het rijbewijs tegen betaling van Euro 500.

Hij werd aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt de zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.