Halsketting dief na bijkans 3 maanden aangehouden

De 55-jarige J.D. is op donderdag 17 augustus 2023 door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) op een locatie in de binnenstad aangehouden.

Tegen deze verdachte was er door de Recherche van Regio Paramaribo opsporing gelast. J.D. heeft op dinsdag 23 mei 2023 nabij de Vreedzaam Markt gepoogd de 47-jarige V.N. van haar halsketting te beroven. De verdachte vroeg de vrouw eerst naar geld en toen ze dat weigerde, greep J.D. naar de halsketting van de aangeefster. Het gelukte de verdachte niet het sieraad weg te rukken, aangezien de vrouw zich heeft verzet en haar halsketting stevig vasthield. Na zijn daad rende de verdachte in de richting van de Jodenbreestraat, alwaar hij kort daarna V.N. in de omgeving van de Centrale markt wederom benaderde en weer naar geld vroeg. De vrouw weigerde weer, maar de verdachte greep naar haar 47 gram halsketting van geel metaal, waarmee hij er vandoor ging in de richting van de Steenbakkerijstraat. Na bekomen informatie werd de verdachte door de Recherche van Regio Paramaribo die belast is met het onderzoek in deze zaak in beeld gebracht, opgespoord en aangehouden.

Na overleg met het Openbare Ministerie is de verdachte J.D. door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.