Halsketting dief aangehouden en opgesloten

De 30-jarige halsketting dief  Etto L. is in de vroege ochtend van vrijdag 10 augustus door een burger aangehouden en overgedragen aan de politie van het ressort Centrum.

De wetsdienaren speelden in op de melding van de Centrale Meldkamer dat een verdachte door een echtpaar was aangehouden op de hoek van de Mahonylaan en de Weg naar Maretraite. Op de locatie trof de politie het echtpaar en Etto aan.

Volgens verklaring van de vrouw is zij in de buurt woonachtig. Voorts dat zij in de nacht van donderdag op vrijdag een woordenwisseling kreeg met haar man in de Palmentuin. Zij liep op een bepaald moment boos weg en liet haar partner achter in de tuin. In de Grote Combeweg, ter hoogte van het Belastingkantoor, werd zij achtervolgd en lastig gevallen door Etto. Ter hoogte van de hoek Mahonylaan en de Weg naar Maretraite rukte Etto haar gouden halsketting met hanger weg van haar hals. Op nagenoeg hetzelfde moment kwam haar echtgenoot in een taxi aangereden.

Hij was namelijk op zoek naar haar. Huilend vertelde zij haar man wat haar overkomen was  en wees de richting  aan waarin Etto gelopen was na zijn  criminele daad.

Haar man wist Etto in de directe omgeving aan te houden en schakelde de politie in. Alleen de halsketting is terug gevonden. Voordat hij werd aangehouden had Etto de halsketting met hanger weggegooid. De hanger moet bij die handeling van de halsketting zijn geraakt en is niet terug gevonden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Etto in verzekering gesteld. De halsketting is afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.