Guyanese visser, meer bekend als “Burham ” na steekpartij overleden

De 51-jarige Radjpal Hamied meer bekend als “Burham” is op dinsdagmiddag 12 januari bij een vechtpartij op een vissersboot door een collega visser neergestoken. Dit geval vond op de Atlantische Oceaan ter hoogte van Kamp 3 in de omgeving van Matapica plaats.
De politie van het bureau Nieuw-Amsterdam kreeg in de vroege ochtend van woensdag 13 januari de melding van het Command Center dat een vissersboot bij het mini visserij Centrum met een lijk was aangemeerd.
De wetsdienaren koersten derwaarts voor onderzoek en troffen daadwerkelijk het lichaam van de man, die geen levensteken meer vertoonde aan. Een ingeschakelde arts stelde de dood van Hamied vast, waarna zijn ontzielde lichaam na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag is genomen.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de vissers op 12 januari omstreeks 12.30 uur vanuit Nieuw-Amsterdam vertrokken om op zee te gaan vissen.
Omstreeks 21.00 uur gooiden de vissers het anker uit en bij die gelegenheid ontstond er een vechtpartij om drugs tussen het slachtoffer en zijn collega. Op een bepaald moment haalde de collega een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht Hamied een fatale steek toe in zijn rechter bovenarm.
Door het gebeuren keerden de vissers terug naar de aanmeerplek te Nieuw-Amsterdam, maar onderweg liet Hamied door de opgelopen verwonding het leven.
Toen de boot was aangemeerd te Nieuw-Amsterdam koos de verdachte in deze zaak het hazenpad. Aan zijn opsporing en aanhouding wordt gewerkt.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.