Guillermo aangehouden voor twee strafbare feiten

De politie van Uitvlugt heeft op woensdag 27 januari op een adres in het ressort Guillermo H. (18) aangehouden.

Eerder op de dag deed Sudesh D. aangifte van bedreiging tegen de verdachte. Volgens Sudesh was hij in zijn woning en hoorde op een bepaald moment wat op zijn dak vallen. Hij liep naar buiten om een kijkje te nemen en zag Guillermo voor zijn woning. De eigenaar vroeg aan Guillermo wat hij wilde. De verdachte gaf te kennen dat hij naar een horloge zoekt en dat het niet zijn zaak was.

Sudesh vroeg de jongeman de plaats te verlaten. Guillermo bood tegenstand. Hij  haalde hij een pennenmes tevoorschijn en bedreigde Sudesh met de dood.

Het slachtoffer stapte naar de politie. De verdachte werd opgespoord en aangehouden. De pennenmes is op hem aangetroffen en in beslag genomen.

Terwijl de politie op het bureau bezig was met het verhoor van Guillermo stapte een andere manspersoon het gebouw binnen. Hij was op het bureau voor het doen van aangifte tegen zijn neefje, die volgens zijn verklaring een gouden horloge en een gouden ring van hem heeft gestolen. Na de daad verliet zijn neefje de woning. Later bleek de aangifte tegen Guillermo werd gedaan.

Bij navraag gaf Guillermo aan dat hij op straat een vriend tegen kwam aan wie hij de kostbare goederen heeft verkocht.

De vriend werd opgespoord maar hij ontkent de sieraden bij Guillermo te hebben gekocht.  De werkelijke koper wordt nog opgespoord.

Hangende het onderzoek is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie Guillermo voor beide feiten ingesloten.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.