Grote geldsbedragen buit gemaakt bij inbraak

De politie van Munder kreeg op vrijdag 02 oktober een melding van een inbraak bij een handelsondernemingszaak in het ressort. Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat  de criminelen het pand via een raam zijn binnengedrongen.

Na de daad gingen zij vandoor met medeneming van een trommel inhoudende SRD 87.000,= en  andere grote geldsbedragen in Euro en U$.  Deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. 

Oproep van de politie:

 Grote geldsbedragen en waardevolle goederen niet in huis bewaren

Het is de politie opgevallen dat slachtoffers van inbraken en berovingen vaak grote geldsbedragen in zowel SRD als vreemde valuta en waarde volle goederen zoals sieraden in hun woningen bewaren of ermee rondrijden in hun voertuig. Deze manier van waken over uw waarde volle spullen hoef niet altijd veilig te zijn.  Dit zal blijken op het moment dat onbevoegden toch ervandoor gaan met de buit, waarvoor u zo hard heeft moeten werken.

De crimineel is vindingrijk en zal op alle mogelijke manieren proberen toe te slaan. Dit kan nare gevolgen voor u hebben. Als slachtoffer kunt u zelfs zwaar lichamelijk letsels oplopen  bij een eventuele beroving. Erger is dat uw leven in gevaar komt.  U raakt door de nare ervaringen ook nog getraumatiseerd.

De politie doet hierbij een beroep op de samenleving om ter voorkoming van alle pijn en leed zoveel als mogelijk deze vorm van bewaring van uw kostbare zaken achterwege te laten. Plaats liever grote geldsbedragen op de bank en bewaar ook uw waardevolle sieraden en of bescheiden in een verzekerde kluis bij een bank. Weet verder ook aan wie u vertrouwelijke  informatie over uw privé leven doorgeeft.  

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.