Grote bedragen en dure sieraden buit gemaakt bij twee woninginbraken

De Centrale Meldkamer van de politie heeft afgelopen zondag ochtend kort na elkaar twee meldingen van woninginbraak binnen gehad. De eerste melding was van een inbraak te Welgedacht C. Daar zijn inbrekers een woning binnen gedrongen via de bovenste verdieping en hebben daaruit grote bedragen in vreemde valuta en Surinaamse Dollar buit gemaakt. Zij hebben ook sieraden weggenomen. De criminelen zijn het huis binnen gedrongen met gebruikmaking van een ladder van de benadeelde. De ladder was in een hok dat niet afgeloten was. Via de ladder konden de misdadigers een schuifraam bereiken dat is open gebroken. Het raam was niet voorzien van een veiligheidspin. De afdeling Kapitale Delicten van de politie heeft deze zaak in onderzoek.

Het tweede geval heeft plaats gevonden te Leiding 7A. Daar zijn criminelen een laagbouwwoning binnen gedrongen nadat zij een diefijzeren deur geforceerd hadden en schutters van een raam gelicht hadden. Uit het huis zijn ook grote bedragen in vreemde valuta en sieraden gestolen. Er is ook een enkelloops jachtgeweer kaliber 16 van het merk Stevens weggenomen.  De huisbewoners waren niet thuis toen de criminelen hun slag sloegen. De woningen zijn wel voorzien van dievenijzer maar niet van een alarminstallatie.

Politie advies: ” Doet u er alles aan om geen grote bedragen en veel sieraden  in huis te houden. Zet uw geld en andere waardevolle spullen respectievelijk op een bankrekening of in een bankkluis. Ladders moet u goed wegzetten. Het liefst in een goed afgesloten ruimte en schuiframen moet u laten voorzien van veiligheidspennen waardoor criminelen de ramen niet makkelijk kunnen open breken.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.