Grasbrand te Leiding leidt naar vondst cannabis plantjes

De politie van het bureau Santodorp kreeg op maandag 21 augustus 2023, omstreeks 17.59 uur n.m. de melding van een grasbrand te Leiding 21A, waarbij de brandweer assistentie vroeg van de politie om de bewoners aan te spreken. Daar aangekomen werd de 66-jarige M.B. aangetroffen die de wetsdienaren voorhield dat onbekenden vaker het gras in brand hebben gestoken wat wederom het geval was. Hierdoor slaat het vuur dus over op zijn perceel, waardoor het erop lijkt alsof hij de boosdoener is. Toen hij het vuur en rook zag, schakelde hij de brandweer in, die het vuur heeft gedoofd.

De politieambtenaren die de plek aandeden, stelden een buurtonderzoek in om de persoon die het vuur steeds aansteekt te kunnen achterhalen.  aangestoken heeft te achterhalen. Ook in een in aanbouw zijnde woning, van wie de eigenaar al jaren in het buitenland zit, werden er onderzoekingen verricht. Op het terrein stuitten de politiemannen tussen enkele peperboompjes op een aantal cannabis planten. De planter werd echter niet ter plaatse aangetroffen.

Na afstemming met een hulpofficier van Justitie werden de cannabis plantjes in beslag genomen en hangende het onderzoek meegenomen naar bovengenoemde politiebureau.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.