“Gowtu” en Sylvano aangehouden voor diefstal bouwtegels

De politie van Albina kreeg op zaterdag 23 april melding dat twee manspersonen in het in aanbouw zijnde ziekenhuis te Oost-Westverbinding goederen hadden weg genomen. De verdachten verlieten na hun daad de plek in een grijsgelakt voertuig.

Onderweg naar de plek voor onderzoek werd het voertuig aan de hand van de beschrijvingen op de weg opgemerkt. De wetsdienaren reden bedoeld voertuig voorbij, maar keerden gelijk terug.  Het voertuig van de verdachten werd toen ingehaald, waarna de politie de autobestuurder sommeerde tot stoppen. Bij het zien van de politie reed de autobestuurder op de politiemannen in.

De wetsdienaren hebben zich tijdig in veiligheid kunnen brengen. De mannen stapten toen uit het voertuig en vluchtten het aangrenzende bos in. Tijdens hun vlucht werd één hunner herkent als te zijn ene “Gowtu” een bekende van de politie.  De politie zette de achtervolging in en was genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen, zonder het gewenste resultaat.

Het voertuig werd toen in beslag genomen. Bij controle in de auto werden ongeveer 40 pakken bouwtegels, een rijbewijs en andere persoonlijke spullen aangetroffen en in beslag genomen.

Tijdens surveillance op de Oost-Westverbinding zag de politie enkele uren na het voorval “Gowtu” op een perceel. Aangezien de wetsdienaren weten dat hij bekend is met de omgeving en op de vlucht zou slaan, besloten zij naar het politiebureau te rijden om daar een strategie te bedenken hoe deze verdachte aan te houden.

In samenwerking met het Aresstatie Team (AT)  dat toevallig in het district was, werd er een politie-eenheid in elkaar gezet. Deze eenheid deed het adres waar “Gowtu” gezien was aan. Op dat moment was “Gowtu” in gezelschap van Sylvano, K., die naderhand ook een bekende van de politie bleek te zijn. Het rijbewijs dat in het grijsgelakte voertuig was aangetroffen, behoort hem toe.

Bij het zien van de wetsdienaren zette “Gowtu” het op een lopen en vluchtte het bos in. Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten en werd hij in zijn knie geraakt.

Per ontboden ambulance is “Gowtu” afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is onder politie bewaking ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn beide bouwtegeldieven ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.