Goudzoeker verdwijnt in diepte goudput; lichaam nog niet geborgen

De 22-jarige R.N. die in de voormiddag van donderdag 15 februari 2024 na beëindiging van opschoonwerkzaamheden een duik nam in de goudput te Nieuw Koffiekamp ter hoogte van Tapdotie, verdween in de diepte.


De politie van het bureau Brownsweg deed na de melding dat iemand in een goudput in het bovengenoemd gebied was verdronken, de plek aan voor onderzoek. Bij aankomst van de wetsdienaren is gebleken dat R.N. samen met zijn werkgever en andere gouddelvers voor werkzaamheden daar vertoefden. Op een bepaald moment zwom één van de andere gouddelvers naar een eiland. R.N. gaf daarbij aan ook een duik te willen nemen in de put, maar werd door zijn werkgever gewaarschuwd dat niet te doen, aangezien hij niet kon zwemmen. De jongeman gaf echter geen gehoor hieraan, sprong toch in de put en kwam daarbij in nood. Een andere arbeider sprong eveneens in de put, schoot hem te hulp, maar R.N. verdween toch in de diepte van het water. Met assistentie van de Brandweer werd er een zoekactie ingesteld, zonder het gewenste resultaat. De zoekactie zal onverkort worden voortgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.