Goudzoeker verdronken in oude goudput; lichaam geborgen

De goudzoeker F.D. die in de voormiddag van woensdag 8 mei 2024 van zijn werkkamp in de omgeving van “Papa Hens” vertrok, werd iets na middernacht in een oude goudput te “Mamma Ini” die gevuld was met water gevonden.

De politie van het bureau Brownsweg kreeg de melding van een verdrinking te ‘’Mamma Ini’’ en deed de locatie aan voor onderzoek. Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat het latere slachtoffer F.D. in de middag van 8 mei 2024 nog bezig was met goudwinningswerkzaamheden en op een gegeven moment met zijn pomp de plek verliet op een ATV. Na enige tijd werd F.D. door een andere gouddelver in de omgeving van zijn werkgebied opgezocht, maar hij was nergens te bespeuren. Bij een zoekactie trof de andere gouddelver slechts de ATV en de pomp van F.D. aan. Het ontzielde lichaam van de man werd in de vroege ochtend van donderdag 9 mei 2024 in een oude goudput aangetroffen en werden de nodige instanties ingeschakeld.

Nadere bijzonderheden volgen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.