Gouddelver vermoedelijk verdronken te Brownsweg

Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op zondag 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki Basoe aangetroffen.

De politie van Brownsweg kreeg omstreeks 18.40 uur de melding en begaf zich voor onderzoek naar de locatie. Een ingeschakelde arts stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden gelijk een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas moet zijn uitgegleden en in het water terecht zijn gekomen met voor hem het noodlottige gevolg.

Het ontzielde lichaam van Marvin is na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.