Goed gelovige vrouw beetgenomen door bajesklant

De 50-jarige Nevin G. is op zaterdag 24 augustus door de politie van het bureau Geyersvlijt achter slot en grendel gezet.
Nevin wordt ervan verdacht een jonge vrouw onder valse voorwendselen te hebben opgelicht met een geldbedrag in SRD en een gouden halsketting. Volgens verklaring van de aangeefster heeft zij Nevin dit jaar leren kennen via sociale media. Op zaterdag 17 augustus ontmoetten zij elkaar in het stadscentrum. Nevin loog te aangeefster toen voor dat hij gouddelver was.
Op een bepaald moment stemde de aangeefster erin toe om met Nevin naar een pension te gaan. Nevin hield haar voor dat hij niet over bar geld beschikte alleen over de goud die hij nog moest verkopen. De aangeefster schoot Nevin toen Srd. 1.000,- voor om onder andere voor een kamer in het pension te betalen. De aangeefster gaf Nevin ook nog haar gouden halsketting. Dat deed zij nadat hij haar had voorgehouden dat hij over voldoende goud beschikte om een zwaardere en mooiere halsketting voor haar te laten maken.
Met de halsketting en het geldbedrag op zak liep Nevin in de richting van de receptie van het pension. De aangeefster ging ervan uit dat hij voor een kamer ging betalen. Toen Nevin te lang weg bleef belde de vrouw hem tevergeefs op zijn zaktelefoon. Zij kwam uiteindelijk tot het besef dat Nevin de plaats had verlaten zonder dat zij hem gezien had.
De vrouw deed vervolgens aangifte van oplichting en/of verduistering tegen Nevin bij de politie van het bureau Geyersvlijt. Nevin, G. een oud bekende van de politie is op zaterdag 24 augustus aangehouden. Hij heeft toegegeven dat hij het geld en de halsketting van de vrouw onder valse voorwendselen in zijn bezit heeft gekregen. Voorts dat hij de Srd.1000,- ten eigen bate heeft aangewend. Met betrekking tot de gouden halsketting heeft hij verklaard, dat hij die heeft laten smelten tot een klompje goud waarna hij dat goudklompje verkocht heeft voor een bij hem onbekende man.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Nevin, hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.