Gitaar en buitenboordmotor dieven bij invallen aangehouden

De politie van Brownsweg heeft op woensdag 16 december in samenwerking met collega’s van het station Brokopondo Rodney, T. (38) en Orveo, P. (22) tijdens een inval in een woning in het ressort aangehouden.

Een dorpsbewoner deed op maandag 14 december aangifte van diefstal van een  gitaar uit een kerkgebouw.

Volgens verklaring van de aangever werd de zwart gekleurde gitaar altijd achter op het podium achtergelaten. Toen hij maandag middag 14 december het kerkgebouw openmaakte, ontdekte hij dat de kerk overhoop was gehaald en dat de gitaar was weggenomen.

De wetsdienaren die reeds geruime tijd over informatie beschikten dat er op diverse adressen gestolen goederen werden gehouden, deden op 16 december op drie adressen invallen. In een bergruimte in één van de woningen is een gitaar en een 30 PK buitenboord motor van het merk Suzuki aangetroffen en inbeslaggenomen.

De politie heeft de eigenaar van de buitenmoordmachine nog niet achterhaald. De politie vermoed dat er meerdere verdachten betrokken moeten zijn in deze zaak. Hangende het verdere onderzoek is het tweetal na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

 

 

Benadeelden of eigenaren van de buitenboordmotor worden hierbij opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van Brokopondo of de rechercheafdeling van regio Midden

 

De politie van regio recherche Midden is belast met het onderzoek.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.