Gilbert aangehouden voor wederrechtelijke vrijheidsberoving

De recherche van regio Midden heeft op dinsdag 15 mei de 23-jarige Gilbert A. na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Gilbert wordt ervan verdacht in de ochtend van dezelfde dag een scholier, ter hoogte van een school in het ressort Livorno, tegen haar wil te hebben meegenomen. De jongedame kwam voor aanvang van de school haar ex-vriend Gilbert tegen die plotseling haar mobiele telefoon uit haar hand weggerukt en naar zijn voertuig ging. De scholier ging de jongeman die in zijn auto plaatsnam, achterna. Zij stapte het voertuig in om haar mobiel terug te nemen. Gilbert reed in volle vaart weg nadat het slachtoffer het voertuig instapte. Getuigen die dit zagen, stelden de leiding van de school in kennis van het gebeurde. De leiding van de school schakelde de politie in.

Via de Centrale Meldkamer werd er een algemene oproep gelanceerd voor de eenheden op het veld. De Politie Inlichtingen Dienst (PID) die in de directe omgeving was, zette gelijk de achtervolging in. De andere politie-eenheden speelden kort ook in op de melding.

Gilbert verloor bij het beschrijven van een bocht in de Helena Christinaweg de controle over de besturing van het voertuig en kwam in botsing met een ander voertuig. Beide auto’s belandde in de langs de weg lopende trens. De bestuurders klaagden van pijn, maar hebben geen zichtbare letsels opgelopen. De chauffeurs verkeerden niet onder invloed van alcohol en zijn beiden in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.

De scholier liep letsels op en is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Zij heeft aangegeven in februari van dit jaar de relatie met Gilbert te hebben beëindigd. Hij kan zich niet verenigen met haar besluit en wordt vanaf toen door hem gemolesteerd.

Het onderzoek van de aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.