Gezochte verdachte met comparanten aangehouden

De 28-jarige verdachte  Adijante Hiwat van wie een interne opsporing was aangevraagd door de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname is op dinsdag 6 oktober door het Arrestatie Team (A.T.) aangehouden.  Hij wordt ervan verdacht samen met anderen betrokken te zijn geweest in een gewapende roofoverval op 10 september 2015 aan de Faiselweg.

Tijdens de aanhouding zat Adjijante samen met de 21-jarige Braziliaan Emmerson, O. en de 26-jarige Omirzjan, T. in het zelfde voertuig, waarmee de roofoverval op 10 september is gepleegd. Op hen werd aangetroffen 1 jachtgeweer met afgezaagde loop en een houder van een vuistvuurwapen.

In de woning van één van de verdachte is het vuistvuurwapen gevonden. Daarnaast had het drietal ook nog handschoenen en andere zaken bij zich die vermoedelijk worden gebruikt bij berovingen. De drie verdachten zijn aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Het voertuig is ook in beslag genomen.

 Hangende het onderzoek zijn ze in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.