Gewelddadige man aangehouden en opgesloten

Onlangs is een 26-jarige man door de politie van Para aangehouden en in verzekering gesteld ter zake bedreiging en poging tot zware mishandeling. Hij heeft de 70-jarige vriend van zijn stiefvader bedreigd en bekogeld met een steen. De senioren burger was in de middaguren  thuis bij zijn vriend, de stiefvader van de het heethoofd, om die te helpen met wat werkzaamheden. De twee vrienden luisterden daarbij naar een radio programma. Naar aanleiding van wat zij gehoord hadden ontstond tussen hun een politieke discussie . De 26-jarige stiefzoon ging zich met de discussie bemoeien en werd op een gegeven moment zo agressief dat hij de 70- jarige man begon te bedreigen. Vervolgens raapte hij een steen op en gooide die naar de man. Die wist de steen te ontwijken waarna de verdachte de steen weer opraapte om die weer naar de senioren burger te gooien. De huisgenoten van de verdachte konden dat beletten door hem in bedwang te houden. Er is aangifte gedaan en de verdachte is zoals eerder aangegeven aangehouden en opgesloten.

De politie doet een beroep op de samenleving om crimineel gedrag achterwege te laten tijdens discussies of meningsverschillen. Suriname is een democratische rechtstaat waarin een ieder vrij is zijn mening te uiten waarbij men ervoor dient te zorgen dat de hier te lande geldende rechtsregels niet geschonden worden. En ook dat men rekening houdt met de in ons land geldende fatsoensnormen.

“Laten wij eens zijn om met elkaar oneens te zijn”

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.