Gewapende beroving in goudveld te Krofaya; één verdachte dodelijk geraakt bij schotenwisseling

De 33-jarige roofverdachte R.L. (33) is op zaterdag 17 februari 2024 tijdens diefstal middels geweldpleging, op een goudveld te Krofaya dodelijk geraakt bij een schotenwisseling tussen vijf roofverdachten en de politie van het bureau Bronsweg.  

De wetsdienaren kregen die dag de melding van de diefstal middels geweldpleging te Krofaya langs de Brownsweg in het district Brokopondo en troffen bij aankomst de verdachten op het veld aan terwijl zij bezig waren goud weg te nemen uit een zeef. Bij het zien van de politie verspreidde de groep zich naar het bos en losten vandaar uit schoten op de politie. Op een bepaald moment kwamen twee gewapende en gemaskerde mannen vanuit het bos op een bromfiets aangereden, waarbij de bestuurder met een vuistvuurwapen een schot loste in de richting van de politie. De wetsdienaren beantwoorden direct hierop en werd de duorijder R.L. dodelijk geraakt. Op hem werden een vuurwapen, scherpe patronen en een mobiele telefoontoestel aangetroffen en door de politie in beslag genomen. De andere verdachten zagen kans te vluchten. R.L. vertoonde geen teken van leven meer en een arts stelde officieel de dood van de verdachte vast. 

Volgens het voorlopig onderzoek van de politie waren op het moment van de diefstal zeven gouddelvers bezig met werkzaamheden in het goudveld. Plotseling werden zij door vijf gewapende en gemaskerde verdachten overvallen en onder bedreiging van schouder- en vuistvuurwapens werden zij mishandeld en gekneveld. 

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van R.L. door de politie in beslag genomen. Aan de aanhouding van de voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.