Geval van verdrinking in de Suriname rivier

De 20-jarige Galtano Kabin is op zaterdag 21 november in het district Brokopondo verdronken in de Suriname rivier. De jongeman die in het dorp Baling Soela woonde, begaf zich naar de rivier met andere jongens.

Volgens de verklaring van de andere jongens speelde Galtano met een ijzerenstaafje. Hij gooide het staafje in het water en ging het voorwerp achterna waarna hij daarmee boven water terugkwam. Het tweede keer pleegde het latere slachtoffer dezelfde handeling. Toen de jongens merkte dat hij te lang onder water bleef, sloegen zij alarm. De politie die werd ingeschakeld, startte een zoekactie.

Een duikersploeg van de Brandweer die naar Klaaskreek was om een demonstratie weg te geven, werd om assistentie gevraagd door de politie. De duikers werden ingezet op de plek des onheil. Het lukte de duikers van de Brandweer om het ontzielde lichaam van het slachtoffer te lokaliseren en te bergen.

De ingeschakelde arts van Brokopondo stelde de dood vast.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de familie voor de begrafenis.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.