Gemengde politie-eenheid houdt drie  inbraakverdachten aan

Uraso H.(28), Migalcio A.(22) en Joël S.(29) zijn in de vroege ochtend van zondag 1 november door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo(RBTP) in samenwerking met de Algemene Surveillance Dienst (ASD) en politie Munder in de Gongrijpstraat aangehouden ter zake gekwalificeerde diefstal.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat inbrekers zich toegang tot de handelszaak hebben verschaft door een gat in het dak te maken. Zij namen in totaal 65 mobiele telefoons weg uit de zaak. De gestolen zaktelefoons zijn van verschillende handelsmerken en in verschillende kleuren.

Dank zij onder andere de technische hulpmiddelen, die de politie voor handen heeft, is het gelukt om de vluchtauto van de inbrekers te signaleren kort na het plegen van het strafbaar feit. Het voertuig werd door de politie klem gereden en daarin werden behalve Uraso, Migalcio en Joël ook 37 gestolen mobiele telefoons aangetroffen.

De drie mannen zijn aangehouden op verdenking van onder andere diefstal bij nacht door middel van braak of verbreking. Het voertuig en de zaktelefoons zijn hangende het onderzoek in beslag genomen. Uraso geeft toe dat hij betrokken is bij  de inbraak; terwijl Migalcio en Joël dat ontkennen. Zij zijn na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel gezet door de politie. De politie vermoed dat deze drie verdachten meer op hun kerfstok hebben.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.