Gemengde eenheid voert samen met Trafficking in Persons algehele controle bij bordeel; aanmaning tot sluiting van de plek

De afdeling Trafficking in Persons (TIP) heeft in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli controle werkzaamheden uitgevoerd in een bordeel te Zorg en Hoop. Tijdens de werkzaamheden werd TIP bijgestaan door leden van andere gespecialiseerde afdelingen binnen de structuur Bestrijding Zware Criminaliteit, leden van de Regio Bijstand Teams Paramaribo en Midden en de Surveillance Taskforce van Regio Paramaribo.
Tijdens de controle is nagegaan of de vreemdelingen die zijn aangetroffen legaal in Suriname vertoeven. Er zijn zestien vreemdelingen aangetroffen. Van negen waren alle documenten in orde, terwijl de rest is aangezegd zich te melden op de afdeling Vreemdelingen Dienst om hun documenten in orde te maken.
De eigenaar van het bordeel kon bij navraag geen enkele document aantonen waaruit kon worden gehaald dat hij conform wettelijke regelgeving zijn bordeel openstelt voor gasten. Hij werd aangemaand het bordeel te sluiten en naderhand zijn documenten alsnog te overleggen aan de politie.
De acties worden uitgevoerd in het kader van het Zero Tolerance veiligheidsbeleid, dat door het Korps Politie Suriname (KPS) is afgekondigd.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.