Gemengde eenheid houdt kerkinbrekers aan

Een gemende eenheid die in de verschillende buurten en ressorten surveilleert, heeft in de vroege ochtend van maandag 1 mei vier verdachten aangehouden in het ressort Santodorp.
Deze eenheid reed op de bewuste ochtend over de Verlengde Ephraimzegenweg. Op een bepaald moment viel het de surveillerenden op dat inzittenden zich verdacht gedroegen in een voertuig dat uit tegenovergestelde richting kwam. Toen de bestuurder vermoedde dat het om de politie ging, reed hij met hoge snelheid weg. De wetsdienaren aarzelden geen moment en zetten de achtervolging in. Op de hoek van de Goede Hoop- en de Ephraimzegenweg is het voertuig klemgereden. De vier inzittenden werden gevraagd uit het voertuig te stappen.
Bij controle in het voertuig trof de politie muziekinstrumenten waaronder microfoons, gitaren en twee keyboards aan. Bij navraag van wie de instrumenten zijn, bekenden de verdachten kort te voren een inbraak te hebben gepleegd in een kerk te Sunnypoint. De verdachten, Pomba J. (17), de 29-jarige Giovanni P., Alimbokha D. (27) en de 22-jarige Mano E. zijn gelijk aangehouden en overgebracht naar het Politie bureau Santo Dorp.
Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het viertal in verzekering gesteld. De 17-jarige Pomba, is vanwege zijn leeftijd ingesloten in het jeugdcellenhuis te Opa Doeli. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Regio midden.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.