Gemengd team Oost houdt verdachte aan ter zake diefstal van hoeveelheid sieraden en geld

De 35-jarige verdachte A.W. is op zondag 23 juli 2023 door een gemengd team van Regio Oost ter zake diefstal aangehouden.

De benadeelde K.K. deed omstreeks 09.00 uur v.m. op die bewuste dag aangifte bij politie van Mariënburg ter zake diefstal van een hoeveelheid sieraden ter waarde van een groot geldbedrag in SRD, te Kroonenburg, in het distrikt Commewijne.
De aangeefster gaf de politie door, met haar wederhelft naar een feestje in de straat te zijn gegaan. Alvorens zij vertrok trok zij de deur van haar woning dicht, maar deed deze niet op slot. Toen zij Omstreeks 01.00 uur weer thuis waren ontdekte zij bij het weg zetten van haar halsketting van geel metaal dat de andere sieraden waren weggenomen. Zij constateerden dat iemand zich toegang had verschaft tot de woning.

Tijdens het onderzoek van de politie kwam naar voren dat er eveneens in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juli 2023 is ingebroken in de woning van de buurvrouw S.G. die 1 kilometer verwijderd woont van de aangeefster K.K. Bij de buurvrouw werd buit gemaakt een groot geldbedrag in SRD en Euro’s.
De buurvrouw hield de wetsdienaren voor dat zij op die bewuste nacht samen met haar gezin naar een feestje was die naast haar woning werd gehouden. Bij het verlaten van haar woning deed zij de deuren dicht, maar niet op slot. Zij verlieten omstreeks 02.00 uur v.m. het feestje en bij aankomst in hun woning kwam haar dochter naar haar toe en gaf aan dat haar portemonnee open stond en haar geld was weggenomen. Bij een ingesteld onderzoek in de woning ontdekte het gezin dat al hun gelden door onbekenden waren weggenomen.

Na bekomen informatie kwam de verdachte A.W. in beeld en werd op zijn werkplek te Tamansarie opgespoord en aangehouden. Op hem werden alle sieraden aangetroffen en een deel van het gestolen geldbedrag. Na zijn aanhouding werd hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte A.W. door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.