Gemengd team houdt in verband met operatie “Zero Tolerance” drie verdachten aan tijdens roadblock

Een gemengd team van de politie Unit on the Run en leden van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) hebben in verband met “Operatie Zero Tolerance” op zaterdag 20 april 2024 een roadblock gehouden aan de Henck Arronstraat ter hoogte van het ministerie van Defensie. Daarbij werd de autobestuurder L.R. (33) die vergezeld was van de twee mede-inzittenden V.D. (22) en M.R. (39) tot stoppen gesommeerd. Bij de algehele controle hadden de drie verdachten elk een tas bij zich, die door de wetsdienaren werden doorzocht. In de tas van de verdachte V.D. die woonachtig is in de omgeving van de Soekhanstraat, werd een zwart verkast vuistvuurwapen aangetroffen die volgens het onderzoek en daartoe gestelde vraag, van zijn werkgever L.R blijkt te zijn. De automobilist L.R. die in de omgeving van de Boedhiastraat woont, kon geen vuurwapenvergunnig overleggen, aangezien hij niet in het bezit is van een vuurwapenvergunning. Ook op de verdachte M.R. die in de omgeving van de Raghoebierweg woont, werd een vuistvuurwapen aangetroffen met patronen waarvan hij geen van de voornoemde stukken kon overleggen.

V.D., M.R. en L.R. werden ter zake illegaal vuurwapen bezit aangehouden en werden de aangetroffen goederen alsmede het voertuig waarmee zij zich verplaatsten in beslag genomen.

Samen met de inbeslag genomen zaken is het drietal ter voorgeleding overgebracht naar het politiebureau Centrum die belast is met het verdere onderzoek in deze zaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.