Gemengd politieteam houdt voortvluchtige verdachte aan

De 45-jarige R.P. is op zondag 31 januari door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), bijgestaan door leden van de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) en Recherche Regio Midden (RRM) te Albina opgespoord en aangehouden.
Een aangever deed op 31 december 2020 aangifte van diefstal middels geweldpleging tegen twee onbekende manspersonen op het politiebureau Latour. De aangever verklaarde aan de politie dat hij zich op die dag bevond op de kruising van de Mahadew- en de Ephraimzegenweg, alwaar hij bezig was foto’s met zijn mobiele telefoon te maken.
Bij die gelegenheid werd hij door twee manspersonen, van wie één hunner gewapend was met een vuistvuurwapen overrompeld en beroofd van zijn sieraden en andere persoonlijke spullen. Tijdens de beroving liep de aangever een schotverwonding op bij zijn arm.
Tijdens het onderzoek kwamen de 45-jarige R.P. en zijn kompaan Patrick Apai (39) in beeld. Het ontzielde lichaam van Patrick werd op woensdag 6 januari dood aangetroffen in een in aanbouw zijnde woning aan de Liliëndaalweg, terwijl R.P. na de daad enige tijd voortvluchtig was.
Na verkregen informatie werd R.P. door het gemengd team opgespoord en in het district Marowijne aangehouden. Deze verdachte was op weg naar Frans-Guyana, kennelijk om uit handen van de politie te blijven.
R.P. ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit. Het vuistvuurwapen is nog niet achterhaald. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is R.P. in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.