Gemengd politieteam houdt twee autodieven aan; één hunner heengezonden

Leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op maandagavond 15 maart de 36-jarige verdachte S.H. en de 47-jarige vrouw S.O. aan de Libanonweg opgespoord en aangehouden.
De 30-jarige benadeelde J.M. deed op zondagmorgen 14 maart aangifte op het politiebureau Santo Boma voor diefstal van zijn zwart gelakt voertuig. Volgens verklaring van de aangever stond zijn voertuig die niet afgesloten was met de contactsleutel voor zijn woning geparkeerd. In de vroege ochtend van zaterdag 13 op zondag 14 maart werd zijn auto door onbekenden op zijn woonadres weg genomen.
Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de rechercheurs van Regio Midden die met ondersteuning van RBTP na verkregen en uitgewerkte informatie de vermoedelijke woonplaats van de verdachten aandeden. Bij het zien van de politie maakte S.H. zich uit de voeten. Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten, waardoor de wetsdienaren genoodzaakt waren gericht op hem te schieten. De verdachte liep schotverwondingen op aan zijn linker onder- en rechterbovenbeen en werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter verpleging onder politiebewaking in de ziekeninrichting opgenomen. S.H. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl de 47-jarige vrouw na verhoor is heengezonden.
Het gestolen voertuig werd eveneens op de locatie achterhaald en in beslag genomen. Deze stond aan de achterzijde van de woning en was afgedekt met een deken en vervolgens bedekt met betonnen platen eromheen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.