Gemengd politieteam houdt 23-jarige man aan

Leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op zaterdag 6 maart na uitgewerkte informatie de 23-jarige verdachte R.P. aan de Willem Campagnestraat opgespoord en aangehouden.
De politie van het bureau De Nieuwe Grond kreeg op woensdag 3 maart van het Command Center een melding dat enkele verdachten hadden gepoogd in te breken in een voertuig dat voor een winkelpand aan de Indira Gandhiweg geparkeerd stond.
De wetsdienaren deden bedoelde locatie aan en troffen de 43-jarige Y.C. aan. Naar zijn verklaring bleef het slechts bij een poging van auto-inbraak. Toen de verdachten hem zagen, stapten zij in een gereedstaand voertuig. De man rende in de richting van de auto, greep het portier van het voertuig vast, maar werd daarbij meegesleurd en liep daardoor letsels op.
Naar aanleiding van het beeldmateriaal, werd het kentekennummer van de vluchtauto door de wetsdienaren getraceerd. De verdachte R.P. kwam in beeld en werd op 6 maart aangehouden. Ook de vluchtauto is achterhaald en in beslag genomen.
R.P. is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek voor poging diefstal middels braak in verzekering gesteld. De politie vermoedt dat R.P. en zijn voortvluchtige kompanen meer op hun kerfstok hebben.
Aan de opsporing en aanhouding van de voortvluchtige verdachten wordt gewerkt. De Recherche van Regio midden is belast met het onderzoek.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.