Geen misdrijf bij dood Soeleman

Richard Soeleman
Richard Soeleman

 

Het ontzielde lichaam van Richard Soeleman is gister in de vooravond aangetroffen te Republiek in het district Para. Het bevond zich achter een huis in een hok aan de Peter Pletstraat. Het ging in deze om een zogenaamd vakantiehuis. Het lijk van Soeleman verkeerde in verre staat van ontbinding waarbij het hoofd niet meer vast zat aan de rest van het lichaam. Het lijk is in beslag genomen voor sectie. Sectie heeft uitgewezen dat het hoofd van Soeleman niet op onnatuurlijke wijze is gescheiden van de rest van zijn lichaam. Voorts vertoonde het lichaam geen kap-,steek-, snij- of schotverwonding.
Voorlopig is dus uit het politie technisch en tactisch onderzoek naar voren gekomen dat het lichaam van Soeleman aan een draagbalk van het dak van het hok moet hebben gehangen met behulp van een riem waaraan een stuk goed was vastgemaakt. Het is waarschijnlijk dat door het ontbindingsproces het hoofd los moet zijn geraakt van de rest van het lichaam. Ongeveer 175 meter vanwaar het lijk van Soeleman is aangetroffen, is zijn afgesloten auto aangetroffen voor de inrit van een ander vakantiehuis. Van de auto ontbreken de koplampen, de voorruit is ingeslagen en een der portieren vertoont sporen van braak. Het vermoeden bestaat dat de koplampen gestolen zijn en dat de dief/dieven geprobeerd hadden om door middel van braak de auto open te krijgen, wat niet is gelukt. De sieraden, de telefoontoestellen en de autosleutel van Soeleman zijn op zijn ontzielde lichaam aangetroffen. De politie zet het onderzoek onverkort voort.

De politieleiding heeft geconstateerd dat er procedurele fouten zijn gemaakt rond de vermissing van Soeleman. Hiertegen zullen tuchtrechtelijke maatregelen worden getroffen.

 

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.