Gedetineerde die ontvlucht was uit Sanatorium aangehouden

De gedetineerde Giovannie Wijnerman die voor medische hulp was ondergebracht in  het Sanatorium is op donderdag 18 februari aangehouden door het Arrestatie Team (A.T.) van de politie. De verdachte zag op 20 november 2015 kans   te ontvluchten uit de inrichting.

Na een antecedenten van hem te hebben gedaan op de afdeling Parketwacht is gebleken dat Giovannie Wijnerman op 12 april 2001 voor doodslag, diefstal middels geweldpleging in verzekering was gesteld. Hij zag kans op 4 mei 2001 te ontvluchten uit het cellenhuis en werd op 24 februari 2012 weer aangehouden.

Wijnerman is vaker voor de rechter verschenen. Bij het eerste vonnis kreeg hij een straf opgelegd van 15 jaren voor doodslag en voor het 2e vonnis 3 jaren en 6 maanden voor diefstal met geweldpleging.

Wijnerman is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie weer achter slot en grendel geplaatst.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.