Gasfles dief aangehouden; heler voortvluchtig

De politie van het bureau Latour heeft op
dinsdag 24 oktober 2023 de verdachte A.M. opgespoord en aangehouden.

A.M. wordt ervan verdacht zich tot twee keren toe op het zelfde adres schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van gascilinders.

De benadeelde R.H. (53) deed eerder dit jaar aangifte van diefstal van een 100 lbs gasfles op het politiebureau Latour.

De aangeefster merkte op woensdag 18 oktober 2023 dat er een paar slippers op haar woonadres waren weggenomen en deed navraag bij de buren. De buurtbewoners gaven de vrouw aan dat zij een manspersoon die zijn hoofd had bedekt op haar erf hadden gezien en vermoedde dat het om de bekende A.M. van de buurt moest gaan. R.H. kwam op dinsdag 24 oktober 2023 tot de ontdekking dat er wederom twee 100 lbs gasflessen van haar waren weggenomen, waardoor haar 44-jarige man F.R. de verdachte A.M. (21) aan de tand voelde. A.M. bekende toen dat hij de slippers en de gasflessen had gestolen en vervolgde zijn weg.

De politie werd ingeschakeld, waarna de verdachte werd opgespoord en met een pijpentang in zijn bezit door de wetsdienaren in de boeien werd geslagen. Het onderzoek van de politie wees verder uit dat A.M. de gasflessen die hij recentelijk had weggenomen aan een zekere “Hum” op een adres aan de Bloemenveldweg in het ressort Latour heeft verkocht. Op zijn aanwijzing werd het adres van de heler aangedaan, maar bij het zien van de politie koos “HUM”
het hazenpad. 

De verdachte werd na afstemming met het Openbaar Ministerie door de polite in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de heler “HUM” wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.