Fitstroi bekend zeven inbraken na aanhouding door politie Albina

De 18-jarige Fitstroi J. is op vrijdag 5 november aangehouden door de politie van Albina voor inbraak. Een benadeelde deed in de maand oktober aangifte van diefstal van zijn goederen, waaronder mobiele telefoontoestellen met simkaarten en tablets.

Na enkele weken merkte de aangever op dat via Whatsapp op één van zijn gestolen nummers een profiel foto van een bij hem bekende vrouwspersoon was geplaatst. Hij stelde de politie daarvan in kennis. De dame werd opgespoord en overgebracht naar het bureau. Aan de hand van haar verklaring werd nog een andere dame in beeld gebracht. Bij haar zijn ook goederen in beslag genomen die de aangever toebehoorde.

De dames verklaarden niet te weten dat de goederen van diefstal afkomstig waren. Het onderzoek leidde naar Fitstroi die werd aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte achter slot en grendel geplaatst.

Bij het verhoor verklaarde Fitstroi zeven inbraken te hebben gepleegd op verschillende adressen in het ressort. Daarbij heeft hij goederen buitgemaakt die hij op Albina en in het buurland Frans-Guyana heeft doorverkocht. De bromfiets waarmee de verdachte zich verplaatste om de inbraken te plegen is hangende het onderzoek in beslag genomen. Er zal worden onderzocht of de bromfiets van diefstal afkomstig is.

De politie doet een beroep op de samenleving om geen goederen zomaar van vreemden te kopen. Meestal kan het zijn dat de goederen van diefstal afkomstig zijn. Indien u overgaat tot het kopen van de goederen, vraag naar de bon of een kwitantie om niet in problemen te geraken.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.