Fietser dodelijk aangereden: verkeersbarometer gestegen naar 73

De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg vanochtend, donderdag 13 december omstreeks kwart voor vijf, de melding van een aanrijding tussen een auto en een fietser aan de Anton Dragtenweg. Wetsdienaren van het ressort deden de Anton Dragtenweg aan, alwaar volgens de melding die aanrijding zou hebben plaats gevonden.

In de Anton Dragtenweg, tussen de Advocaatstraat en de Kasudjiweg, is het lijk van een  manspersoon aangetroffen op het wegdek alsook een rijwiel. De verwondingen aan het levenloos lichaam zijn van dien aard dat  de politie vooralsnog niet kan  aangeven tot welke bevolkingsgroep de man behoort.

Niet lang na de melding van de  vermoedelijke aanrijding meldde de 35-jarige autobestuurder Richard B. zich aan op het politiebureau Geyersvlijt. Deze autobestuurder verklaarde dat hij in eerste instantie dacht een hond te hebben aangereden in de Anton Dragtenweg en wel op het weggedeelte waar de overleden rijwielbestuurder aangetroffen is.

Dat toen hij thuis aan kwam en de schade aan zijn auto zag hij het vermoeden kreeg dat hij mogelijk een mens aangereden  moest hebben vandaar dat hij zich had aangemeld bij de politie. Richard is vervolgens  door de politie onderworpen aan een blaastest. Daarbij kwam vast te staan dat de alcoholpromillage in het lichaam van Richard hoger was dan toegestaan was om aan het verkeer deel te mogen nemen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Richard hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie.

Met het overlijden van de fietser is de verkeersbarometer gestegen naar 73.

Nabestaanden of zij die denken deze fietser te kennen worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van het bureau  Geyersvlijt. Dit politiebureau is te bereiken op de telefoonnummers 451677 of 453570.

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.