Fietser dodelijk aangereden; oproep nabestaanden

Een fietser van wie de persoonsgegevens nog onbekend zijn, is op zondag 14 mei 2023 na te zijn aangereden door een personenauto aan de Zwartenhovenbrugstraat, ter plekke overleden.


De politie van het bureau Nieuwe Haven deed na de melding van een aanrijding tussen een auto, een fiets en een bus, de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst constateerde de politie dat er sprake was van zodanig zwaar persoonlijk ongeluk, waarbij de fietser die op het wegdek lag, geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast. Onderzoek wees uit dat de fietser over de Zwartenhovenbrugstraat reed. Hij kwam vanuit de Limesgracht en ging naar de richting van het Molenpad. Door tot nog toe onbekende reden kwam hij op de rijhelft van het verkeer dat uit tegengestelde richting kwam. De fietser werd aangereden door een personenauto die richting het stadscentrum reed met het voor hem zeer noodlottig gevolg. De 46-jarige autobestuurder H.V. die vermoedelijk met een vrij hoge snelheid reed, kwam vervolgens in botsing met een autobus die bij een bushalte was gestopt. Een passagier die in de bus zat en een persoon die zou instappen hebben door de slag ook letsels opgelopen. De automobilist H.V. die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs en geen tekenen van dronkenschap vertoonde, heeft ook verwondingen opgelopen. Per ontboden ambulance zijn de autobestuurder en één der passagiers afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De andere passagier deed per eigen gelegenheid de SEH aan. Na medisch te zijn behandeld zijn de twee passagiers heengezonden, terwijl de autobestuurder ter observatie in het ziekenhuis is opgenomen. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd. Zowel de personenauto als de fiets zijn door de politie in beslag genomen.


De fietser, die de vermoedelijke veroorzaker is van deze aanrijding moet een geschatte leeftijd van tussen de 25 en 35 jaar hebben. Hij is van het gemengd ras met gevlochten haardracht en ging gekleed in een zwarte trui, een -jeansbroek en had -slippers aan. Nabestaanden en of zij die denken deze manspersoon te hebben gekend, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van de Verkeersunit van Regio Paramaribo aan wie het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen en te bereiken is op het telefoonnummer 403381.


Het ontzielde lichaam van het verkeersslachtoffer is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.